Sidor

måndag 31 oktober 2011

Utfodringskyffet i X2000

Förmodligen sticker jag till Spanien i morgon och eftersom GB har ett ärende i Helsingborg så åker hon med. Framåt kvällen blir det dags för hennes återresa till mer civiliserade trakter och då ämnar hon ta tåget till Göteborg eller Stenungsund. Sista gången jag åkte tåg i Sverige för några år sedan så upplevde jag att tågrestaurangen i X2000 var skrämmande usel. Är det samma extremt låga standard i InterCity-tågen och på Öresundstågen också?

Jag är lite bortskämd med tågen från förra årtusendet då det var väldigt trivsamt att färdas i Sverige och övriga Europa i tågrestaurangvagnarna. En riktig toppenresa gjorde jag för många år sedan från Belgrad till Atén med Orientexpressen som skickade några vagnar dit, bl.a en restaurangvagn med en alldeles utmärkt komfort och med en överdådig matsedel. "Vinkällaren" gick heller inte av för hackor! Inredningen i mahogny och kristallkronorna i taket gjorde inte det hela sämre. Jag menar inte att SJ ska hålla den standarden men bättre än utfodringskyffet i X2000 kan de väl prestera i alla fall!

Någon här som åker tåg och har insikter i ämnet?

2 kommentarer:

Knut sa...

Med Orientekspressen som standard blir det ikke mange steder i verden du kan få tilsvarende. Har selv reist med The Gahn og Indian Pacific Railway, disse holder samme standard. Det finnes og i Sør Afrika et par togselskap med samme service, den siste jeg har lest om kusker rundt i Nord Spania i noen uker hvert år - de kaller det for togcruise.

Knut

Ulf B sa...

Ledsen Jappe, men resturangavdelningen på X2000 är rena lyxrestaurangen i jämförelse med vad som finns i tågen mellan Helsingborg och Göteborg... Endast ambulerande servering, om man har tur, och det är inte ens SJ:s fel!